پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113689
حال «آفتاب» خوب است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 858

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از سرويس اجتماعي«فردا»: رئيس سازمان فضايي ايران با تشريح جزئيات اعزام اولين ميمون فضانورد ايراني با کاوشگر پيشگام به فضا گفت: با اين پرتاب موفقيت آميز پيش بيني مي شود اعزام انسان به فضا تا 10 سال آينده محقق شود.

مطابق با گزارشي که مهر منتشر کرده است، حميد فاضلي در نشست خبري که در پي اعزام موفقيت آميز اولين موجود زنده به فضا در پژوهشکده سامانه هاي فضانوردي برگزار شد اظهار داشت:  اعزام موجود زنده به فضا يک دستاورد ملي که توسط سازمان فضايي ايران و با دستور شوراي عالي فضايي شامل دستگاه‌هايي چون وزارت امورخارجه، وزارت علوم، تحقيقات، وزارت ارتباطات، وزارت دفاع ، صنعت، معدن و صدا و سيما و معاونت راهبردي رئيس جمهور به مرحله اجرا رسيده است.

رئيس سازمان فضايي ايران با بيان اينکه مديريت اجرايي اکتساب فناوري‌ها و سامانه‌هاي فضايي و مديريت يکپارچه سيستمي در مصوبات سوم شوراي عالي فضايي برعهده سازمان فضايي ايران گذاشته شد، اظهار داشت: ابلاغ چند ماموريت بزرگ ملي از جمله اعزام فضانورد به فضا، تاسيس پايگاه ملي فضايي، احداث شهرک فضايي و نيز ايجاد آزمايشگاه ملي فضايي از جمله ماموريت‌هايي است که از سوي شوراي عالي فضايي به سازمان فضايي ايران محول شده است.

ايران بالاترين نرخ رشد فضايي را داشته است

رئيس سازمان فضايي ايران با اشاره به آمار فعاليت‌هاي فضايي ايران که نشان از رشد چشمگير اين فعاليت‌ها در طي سال‌هاي اخير داشته است گفت: بر اساس گزارش موسسه بين المللي اس سي آي تا سال 2012 ، ده کشور جزء پيشگامان عرضه فناوري فضايي بوده‌اند اما از سال 2012 پنج کشور ديگر نيز به اين مجموعه اضافه شده و به اين رشد رسيده‌اند که ايران نيز يکي از کشورهاي پيشقدم در عرصه فناوري است. بر اساس اعلام اين موسسه بين‌المللي در ميان اين کشورها ايران بالاترين نرخ رشد فضايي را داشته است.

فاضلي تصريح کرد: آينده دنيا به سمت فناوري‌هاي نوين طراحي مي‌شود که يکي از مصاديق آن هوافضا است و در اين زمينه ايران توانسته است گام‌هاي موثري بردارد.

تصويب سند جامع توسعه هوافضاي کشور

رئيس سازمان فضايي ايران از تصويب سند بالادستي راهبردي جامع توسعه‌اي هوافضاي کشور توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي خبر داد و گفت: اين سند به زودي از سوي رئيس جمهور براي توسعه فضايي کشور ابلاغ مي‌شود.

وي گفت: اين سند جامع با همکاري وزارت علوم، پژوهشکده سامانه‌هاي فضانوردي و ستاد توسعه‌اي هوافضا و ستاد راهبردي نقشه جامع علمي کشور از 7 سال پيش در دستور کار قرار گرفته و تدوين شده است که به زودي ابلاغ خواهد شد.

"آفتاب " نام اولين ميمون فضانورد ايراني

فاضلي با اشاره به جزئيات فرستادن نخستين ميميون فضانورد ايراني با کاوشگر پيشگام گفت: ماموريت پياده سازي حامل موجود زنده، پايگاه پرتاب و سکوي پرتاب کاوشگر توسط سازمان هوافضاي وزارت دفاع و طراحي و يکپارچه سازي و مديريت سيستمي اين پروژه را سازمان فضايي ايران برعهده داشت.

رئيس سازمان فضايي ايران با بيان اينکه نام نخستين فضانورد ايراني "آفتاب" است ادامه داد: اين ميمون که از نژاد "رزوس" است هم اکنون در وضعيت مناسبي بسر مي‌برد و اين موفقيت باعث شده است که آماده سازي اعزام انسان به فضا براي يک دوره 10 ساله در دستور کار قرار گيرد.

وي با اشاره به برنامه‌هاي اعزام فضانورد به فضا تاکيد کرد : اين برنامه در سال 86 و در هيات دولت به تصويب رسيد تا در يک سند جامع چشم انداز و نقشه جامع علمي کشور اعزام انسان به فضا و داشتن ماهواره مخابراتي در مدار ژئو به سازمان فضايي سپرده شد. اگرچه در اين سند نامي از محدوده زماني خاص اعلام نشده است اما به نظر مي‌رسد با توجه به موفقيت موجود در يک دوره 10 ساله اعزام انسان به فضا را تجربه کنيم.

موضع گيري سازمان فضايي از واکنش رسانه هاي غربي به موفقيت ايران

رئيس سازمان فضايي ايران در واکنش به اظهارات سخنگوي وزارت امورخارجه آمريکا مبني بر اقدام ايران به اعزام ميمون به فضا که بر خلاف قطعنامه‌هاي  بين‌المللي است تاکيد کرد : قطعنامه نام برده شده مربوط به منع فرستاده محموله هاي سنگين و با جنبه هاي نظامي به فضا است که پروژه ارسال ميمون به فضا نه جنبه نظامي دارد و نه محموله سنگيني بوده و به هيچ وجه نه به دنبال افزايش توان نظامي در اين پروژه نبوده ايم.

وي اين دستاورد علمي ايران را کاملا صلح آميز عنوان کرد و گفت: مستکبران هميشه در استفاده ناشايست از فناوري ها پيشتاز بوده اند که نمونه آن را مي توان در بمباران هسته اي هيروشيما و ساخت و آزمايش هزاران بمب هسته اي مشاهده کرد و پس از آن به اين نتيجه اي رسيده اند که ديگر هيچ کشوري اجازه  ساخت بمب را ندارد و کنوانسيون منع توليد سلاح‌هاي شيميايي و ميکروبي تشکيل داده‌اند کما اينکه خودشان در جنگ‌هاي مختلف از اين گازهاي مسموم استفاده کردند و پس از آن اين قطعنامه‌ها را صادر مي‌کنند و ديگر کشورها را منع مي‌کنند.

فاضلي با تاکيد بر اينکه اين کشورها در اجراي قوانين بين‌المللي دوگانه عمل مي‌کنند تصريح کرد: ما در مورد اعزام ميمون به فضا از آمريکايي‌ها ايده گرفتيم و ميموني از نژاد "رزوس" که خود آمريکايي‌ها نيز نخستين بار از همين نژاد ميمون به فضا پرتاب کردند استفاده کرديم.

رئيس سازمان فضايي ايران با اشاره به ايميل دريافتي خود از يکي از دوستداران حيوانات که اعلام کرده بود در اين اعزام حيات اين موجود زنده ناديده گرفته شده است تاکيد کرد: تمامي تلاشمان اين است که ملاحظات اخلاقي را در مورد شفقت به حيوان مورد توجه قرار دهيم و تمامي تست‌هاي انطباق و تعميم اين موجود زنده به انسان مورد توجه قرار گرفته است اما اين سئوال را بايد از سخنگوي وزارت امورخارجه و ديگر کساني که اين موفقيت ايران را زير سئوال برده اند داشته باشيم که بيش از آنکه براي حيوانات دلسوزي کنند بيشتر نگران  به مخاطره افتادن جان انسان‌هاي بيگناهي باشند که توسط نظامي‌هاي آمريکا در عراق، افغانستان، ويتنام، بوسني و گرانادا از بين رفته‌اند. آيا اين صحنه‌ها احساسات آنها را بر نمي‌انگيزد؟

وي ادامه داد: اينها نگراني‌هايشان چيز ديگري است و مي‌خواهند چهره ما را بدنام کنند.

هزينه 3 ميليارد توماني براي فرستادن ميمون به فضا

فاضلي  برآورد هزينه ارسال کپسول زيستي حامل ميمون به فضا را حدود 3 ميليارد تومان برآورد کرد.

 

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html